Tisdag 29 Nov
Stockholm

Undersköterska misstänkts ha slagit handikappad

En undersköterska misstänks för att ha slagit en patient (kvinnan på bilden har inget samband med artikeln)
En undersköterska misstänks för att ha slagit en patient (kvinnan på bilden har inget samband med artikeln). Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

En äldre handikappad man fick ta emot en lavett av en undersköterska sedan han ilsknat till.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

VÄXJÖ. Två anställda vid äldreboendet skulle hjälpa mannen att flytta sig från sängen till rullstolen när händelsen inträffade.

Den nu misstänkta undersköterskan ska enligt kollegan ha flyttat mannens fot väldigt hastigt. Då slog han till henne över huvudet.

”Hon reagerade genom att säga aj och ställa sig upp. Hon tog tag i höger hand på mannen som var rädd och backade bakåt i rullstolen. Hon slog tillbaka och det lät som om slaget skedde med öppen hand. Hon ville slå igen men då kom jag emellan....” skriver kollegan i sin redogörelse, uppger Smålandsposten.

Undersköterskan, som även tidigare utretts för psykisk misshandel av patienterna, är nu avstängd i väntan på att utredningen ska bli färdig.

Kvinnan riskerar att få sparken.

– Om tilltaget har hänt som det beskrivs är det fullständigt oacceptabelt. Att omsorgstagaren slagit först spelar absolut ingen roll. Vi har hand om människor som ofta inte kan stå för sina handlingar, säger äldreomsorgens distriktschef Jörgen Gertsson till SMP.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.