Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna sålde valpar som inte fanns

Nyheter | 24/01/2009 16:26

Bedragerskan skyller på sin före detta pojkvän.

GÄLLIVARE. Kvinnan från Gällivare begick brotten redan 2004, men dömdes först nyligen. 25-åringen lade ut många annonser på sajten Blocket och sålde flera prylar.

Dessutom sade hon sig ha söta chihuahuavalpar till salu. Kvinnan använde sig då av ett falskt namn och sade sig bo i Haparanda. Flera personer nappade på annonserna med de dyra valparna, som hon ibland krävde 8500 kronor för.

För de pengarna skulle hundarna skickas med flyg till Stockholm och Göteborg. Men trots att sex personer betalade sammanlagt 52 000 kronor för valparna, så kom de aldrig fram.

En av de lurade köparna åkte hela vägen från Örebro till Arlanda för att hämta sin hund, men förgäves.

Kvinnan dömdes för sju fall av bedrägerier till villkorlig dom. 25-åringen är sedan tidigare dömd för samma brott, men skyller på sin före detta pojkvän.

– Jag levde i ett destruktivt förhållande. Det var pojkvännen som fick mig att begå brotten, han dömdes även för bedrägeri, säger kvinnan till NSD.

Bedragerskan ska också betala nästan 50 000 kronor till de drabbade.

Skrivet av: