Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läkemedel dödade hennes häst

- 04/08/2010, 10:00 -
Hästen Clover dog när han fick en dos antibiotika.

Hästen Clover dog när han fick en dos antibiotika.

Perry Backus/AP/Scanpix

Hästen Clover var halt och skulle få en dos antibiotika. Då slutade han att leva.– Det tog max en och halv minut. Han var panikslagen, säger stallägaren Lisa Fleron.

SÖLVESBORG. Clover Hill Junior var halt men mådde annars bra. Sen gav stallägaren Lisa Fleron och stallskötare Annica Wennberg honom en medicinspruta med antibiotikapreparatet Ceftiofur.

Clovers ägare, Anni Christensen, vill inte kritisera varken veterinären Göran Rydén som skrev ut medicinen eller kliniken Stenstad där han arbeta. Men hon hade velat ha mer information.

– Jag vänder mig mot att det inte informeras om att preparatet kan vara farligt. Varför skriver man ut ett sådant brett antibiotikapreparat när det finns likvärdiga, vältestade alternativ? Säger hon till BLT.

Men Göran Rydén menar att han aldrig sett någonting liknande.

– Vi har använt det generiskt identiska preparatet på massor av föl, det mest känsliga individerna samt på många svårt sjuka hästar under längre tid och aldrig fått någon reaktion, säger han till BLT.