På onsdagen fortsätter rättegången mot helikopterrånarna.
1 av 2
På onsdagen fortsätter rättegången mot helikopterrånarna. - Foto: Lotta Jarlsdotter/Scanpix
I september genomfördes det spektakulära rånet då en helikopter landade på värdedepån G 4 S i Västberga.
2 av 2
I september genomfördes det spektakulära rånet då en helikopter landade på värdedepån G 4 S i Västberga. - Foto: Polisen/Scanpix

Telefonavlyssningar och DNA-spår i helikoptermålet

Rättegången mot helikopterrånarna fortsätter. På onsdagen lästes översatta telefonavlyssningar upp.


STOCKHOLM. De tio männen som misstänks för rådet mot en värdedepå i Stockholm i september riskerar nu upp till tio års fängelse. På onsdagen fortsatte åklagarna att redovisa bevis ur den 4 000 sidor tjocka förundersökningen.

Kammaråklagare Björn Frithiof presenterade bevis mot en 31-årig man som tros ha varit inne i värdedepån. Han greps i januari i Dominikanska Republiken.

Mannens DNA har hittats på fem brottsverktyg: en slägga, en postsäck, en dörr, en karbinhake och en stege, enligt Expressen.

Helikopterpilot drog sig ur

I telefonavlyssningar framgår det att en serbisk helikopterpilot hoppade av rånet i sista stund, trots att han hade fått ett förskott på 200 000 kronor.

En stor del av samtalen handlar om hur man ska få tillbaka pengarna som den här personen har fått för sina förberedelser, eller möjligen en del i förskott också. Vi märker att piloten vacklar ett tag, den rekryterade piloten verkar vackla, och det är stor frustration, säger kammaråklagare Björn Frithiof enligt Ekot.

Fanns hos Kronofogden

Flera av de åtalade har skulder och finns noterade hos kronofogden. En 39-årig man som ska ha stått för en stor del av planeringen saknade helt deklarerade inkomster.

Trots detta hyrde han bil för 6 000 kronor i månaden, bodde i en lägenhet i Vasastan och åkte på flera utlandsresor, skriver Expressen.

G4S
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

Styrande partiet vinner i Kroatien

Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

1 timme sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

3 timmar sedan
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

3 timmar sedan
Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.

Bidens minister friades i riksrättsåtalet

igår 22:30
Alejandro Mayorkas, USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet, friades i det riksrättsåtal som bara levde under en knapp halvdags sittning i senaten.