Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polis tappade bort sitt vapen

- 09/08/2010, 17:58 -

Privat

Mitt under kravallerna i samband med en fotbollsmatch i helgen tappade en polisman bort sitt tjänstevapen.

ÖREBRO. I samband med lördagens fotbollsmatch mellan ÖSK och Malmö FF utbröt massiva kravaller i centrala delen av staden. Och mitt i turbulensen tappade en polis bort sitt tjänstevapen, uppger Nerikes Allehanda.

I det inferno som kravallerna lämnat efter sig - bland rök, bengaliska eldare, krossat glas och aggressiva supportrar - låg en polispistol.

Nu har polisen upprättat en anmälan om tjänstefel.

– Det pågår en utredning om att ett tjänstevapen inte har stått under en polismans kontroll, säger Örebropolisens presstalesman, Torbjörn Carlson, till NA.

Pistolen ska ha legat på en cykelbana mitt i stan, men återbördades sedan till polisen i fråga.

– Utredningen får visa om någon har brustit i ansvar. Jag ska också tillägga att tjänstevapnet inte saknas. Det handlar om en begränsad tid som det inte stod under tjänstemannens kontroll, säger Torbjörn Carlson till NA.

Två personer fick i samband med kravallerna föras till sjukhus. En person fick en flaska kastad i ansiktet och den andra, en 20-åring, slogs till marken med ett blödande jack i bakhuvudet som följd.