Söndag 28 Nov
Stockholm

Helikopterrånare kan ha fejkat en krock

Den misstänkte piloten vid rånet mot G4S värdedepå i Västberga kan ha fingerat en bilkollision för att få alibi. Det hävdade åklagaren när rättegången mot de tio åtalade fortsatte på torsdagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Krocken ska ha ägt rum minuter innan värdedepån rånades.

Den misstänkte piloten menar att han var på väg för att köpa droger på Kungsholmen i centrala Stockholm. Han var redan påverkad av ett smakprov och snurrig i skallen.

Han uppger att han kom in i korsningen i 50 kilometer i timmen när krocken ägde rum.

Då ifrågasätter åklagaren hans uppgifter och läser upp polisförhöret med den misstänkte piloten. Mannen har i förhör tidigare uppgett att hans bil praktiskt taget stod still vid kollisionen.

Den åtalade blir då upprörd och säger att det är två olika frågor. Han kom in i korsningen i hög hastighet, men hade hunnit bromsa upp innan kollisionen.

Han uppger att han bytte telefonnummer med föraren i den andra bilen, men kan inte minnas vilket telefonnummer han gav ut. Han hade vid tillfället tre olika telefoner, menar han.

– Jag tror att jag hade dels den här telefonen som man ringer efter knark med, och sen hade jag de här två telefonerna, säger den misstänkte piloten.

Efter krocken ska han ha åkt till Kungsholmen för att genomföra knarktransaktionen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela