Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sveriges farligaste sexbrottsling har rymt

- 17/08/2010, 21:44 -

Scanpix

Sten Erik Eriksson, 79, smet under tisdagen från Karsuddens rättspsykiatriska under en permission. Trots sin ålder räknas Eriksson som farlig mot barn, på grund av sin sjukdom.

Larmet kom in vid 15-tiden om att Sten Erik Eriksson, 79, rymt smitit från permissionen. Rikslarm utfärdades och en stor styrka med poliser och hundförare har under dagen letat efter honom, utan resultat.

– Vi ser allvarligt på det inträffade. Han anses fortfarande som farlig gentemot barn. Vi vill hitta honom så snart som möjligt med tanke på hans sjukdomsbild, säger Urban Nordqvist, länsvakthavande befäl vi polisen i Sörmland, till Aftonbladet.

Eriksson våldtog och ströp en 8-årig pojke för 43 år sedan. Sedan dess har han suttit inlåst, nu senast på Karsuddens rättspsykiatriska klinik i Katrineholm.

Den förrymda brottslingen anses mycket farlig och fick till exempel ingen permission mellan åren 1985 och 2008.

Den här sjuka mannen måste så fort som möjligt komma tillbaka till där han ska vara – inlåst. Jag känner ett samhällsansvar eftersom risken finns att det händer ett barn något, säger Urban Nordqvist till Aftonbladet.