- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Vild jakt efter cyklande gevärsman

Mannen sågs cykla runt i centrala Uddevalla med ett gevär och avlossade minst ett skott. Polis spärrade av hela centrum i jakten på gevärsmannen innan han kunde gripas odramatiskt.


UDDEVALLA. Det var på tisdagseftermiddagen som den 57-årige mannen sågs av flera vittnen cykla runt med ett gevär på styret.

Enligt vittnen ska mannen senare även avlossat ett skott inne i en gångtunnel. Då valde polisen att spärra av stora delar av centrum som en säkerhetsåtgärd.

– Samtidigt fick vi nya signalement och att mannen färdades på en orange cykel, säger polisens presstalesman Björ Blixter till Bohuslänningen.

Polis kunde relativt snabbt ringa in mannen som greps odramatiskt vid en bingohall. Vid gripandet berättade 57-åringen att han slängt geväret i ån, men polis hittade senare geväret i mannens lägenhet.

– Utredningen fortsätter förstås och mannen är i nuläget misstänkt för brott mot vapenlagen. Ingen person har varit hotad av mannen och ingen har kommit till skada, , säger Björ Blixter till Bohuslänningen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!