Hockeylegenden Börje Salming är manligast i Sverige - om du frågar männen.
1 av 2
Hockeylegenden Börje Salming är manligast i Sverige - om du frågar männen. - Foto: Frank Gunn / AP / SCANPIX
Liksom prinsessan Madeleine.
2 av 2
Liksom prinsessan Madeleine. - Foto: alloverpress

Mat-Tina är svenska männens drömkvinna

Svenska män drömmer om tevekocken Tina Nordström, prinsessan Madeleine och skådisen Izabella Scorupco. Och de är nöjda med sitt sexliv - förutom i Uppsala.


Enligt en intervjuundersökning, som Novus Opinion gjort på uppdrag av läkemedelsjätten Pfizer, bland 2 112 svenska män i åldrarna 20-80 år är en klar majoritet, 59 procent, nöjda med sina sexliv.

Dock inte i Uppsala där bara 47 procent är nöjda och sex förekommer mindre ofta. Dessutom är erektionsproblem vanligare vid lärdomssätet.

Svenska män sexfantiserar mycket om att ha sex utomhus, oralsex och om att göra det med en kollega på jobbet.

Analsex, sexleksaker och sex med grannen är också föremål för männens fantasi.

Men absolut vanligast är att man drömmer om att ligga med flera kvinnor på samma gång.

Favoritkroppsdelarna är rumpor och bröst.

Två av tre män tänker på sex minst en gång om dagen och två procent har sex flera gånger per dag. Nio procent har aldrig sex.

Över en tredjedel av de svenska männen tycker att kvinnor är heta oavsett ålder. Yngre män svarar i högre utsträckning något av alternativen 40-årsåldern till 50-årsåldern, medan varannan man över 51 år tycker att kvinnor är attraktiva oavsett ålder.

Manligast i Sverige är - om man frågar männen - hockeylegendaren Börje Salming. Han är tätt följd av muskelknutten Magnus Samuelsson - en gång "världens starkaste man" - och skådisarna Dolph Lundgren samt Mikael Persbrandt.

Trygghet är den egenskap som anses som mest manlig.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Geely dumpar Volvo-aktier – kursen faller

AB Volvos aktie faller med 4,5 procent sedan kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelat att man sålt av hela sitt innehav av B-aktier i AB Volvo för drygt 14 miljarder kronor.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.