Tisdag 18 Maj
Stockholm

Bröt sig in på ålderdomshem - förnedrade man

En sovande man på äldreboende förnedrades när rånarna slog till. (bilden har inget direkt samband med artikeln.)
En sovande man på äldreboende förnedrades när rånarna slog till. (bilden har inget direkt samband med artikeln.). Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX

När rånarna bröt sig in på ålderdomshemmets första våning stal de inte bara en teveapparat. De målade en sovande gamling med spritpenna i pannan.– Det oerhört förnedrande för honom, säger spaningsledaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ESLÖV. På kort tid har äldreboendet Bergagården drabbats av två inbrott där tjuvarna brutit sig in via fönster på första våningen, som ligger 1, 70 meter över markplanet.

Vid det första inbrottet var rummet tomt och tjuvarna stal en teveapparat. När tjuvarna slog till ett par nätter senare låg en gamling och sov i rummet.

Då valde de att rita mannen i pannan med en spritpenna.

– Vad de hade ritat vill jag inte gå in på. Men det är såklart oerhört förnedrande för honom, säger spaningsledare Mats G Odestål vid Eslövspolisen, till Skånskan.

Även personalen chockades svårt när de upptäckte hur mannen blivit förnedrad.

– Det är fruktansvärt, säger hon men vill inte gå in på hur den gamle mannen har reagerat på, och känner efter händelsen, säger enhetschefen Irene Somers till Skånskan.

Nu kommer kommunens samtliga äldreboenden att utrustas med spärrar på både balkongdörrar och fönster.

Kommentera
Kopiera länk
Dela