- Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Handikappad man bakbunden - igen

Efter avslöjandet om att en funktionshindrad man bakbundits på sitt gruppboende i 25 år har man ännu inte ändrat på rutinerna. I fredags var han bakbunden igen.


MALMÖ. Så sent som natten till i fredags bakbands den funktionshindrade mannen på gruppboendet i Hyllie, uppger Sydsvenskan.

Detta bara tre dagar efter att Socialstyrelsen riktat allvarlig kritik mot stadsdelen för tvång i strid med grundlagen.

Först satte enhetschefen för LSS i Hyllie, Gunilla Landman, ner foten och sa att det var oacceptabelt att bakbinda mannen.

Men kort därpå fick personalen ändå motsatt besked: Han kan bindas även natten mot fredag.

LSS-chefen Gunilla Landman förnekar dock för SVT:s Sydnytt att hon överhuvud taget känt till att mannen i 25 års tid hållits bakbunden.

De anställda är dock av en annan uppfattning.

– Jag har ju varit på arbetsplatsen när hon varit på besök, när han har varit hemma och varit bakbunden, säger Sara Jakobsen, en av de anställda, till Sydnytt.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

1 timme sedan
Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

1 timme sedan
The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

1 timme sedan
Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.