Måndag 21 Jun
Stockholm

Polisen ser samband mellan maffiaskjutningar

Så sent som i augusti sköts en man i båda benen på ett kafé i närheten av Dramaten.
1 av 3
Så sent som i augusti sköts en man i båda benen på ett kafé i närheten av Dramaten. Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
På restaurang Mbargo vid Hornstull i Stockholm sköts en man ner på tisdagskvällen.
2 av 3
På restaurang Mbargo vid Hornstull i Stockholm sköts en man ner på tisdagskvällen. Foto: ROGER VIKSTRÖM / XP / SCANPIX
3 av 3

Personen som sköt en man i benet på en uteservering vid Hornstull på onsdagskvällen går ännu fri. Nu utreder man eventuella samband till den man blev skjuten i båda benen vid Dramaten två veckor tidigare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. På onsdagskvällen sköts en man i benet mitt bland skräckslagna middagsgäster på restaurang Mbargo vid Hornstull på Södermalm.

Vid sjutiden gick en maskerad pistolman fram till mannen som satt och åt soppa med några vänner - och satte ett skott i hans ben.

Nu utreder polisen om det finns kopplingar till det skottdrama som i augusti utspelade sig på ett kafé vid Dramaten då en man blev skjuten i båda benen, uppger Svenska Dagbladet.

Polisen misstänker också att det rör sig om uppgörelser inom den undre världen.

– Just nu har det blåst upp lite och vi försöker ta reda på vad som ligger bakom. Vi har olika uppslag, men det tar tid att reda ut vad det kan bero på. Just nu har vi ingen klar bild, säger Mikael Ekman, chef vid kriminalenheten vid citypolisen i Stockholm, till SvD.

Bara två veckor tidigare - den 24 augusti - inträffade en liknande incident. Alldeles i närheten av kungliga Dramatiska teatern i Stockholm.

En okänd gärningsman klev fram till en man som satt på en uteservering och brände av två skott - i varsitt ben på offret.

– Självklart så tittar vi på om det finns en koppling och hur den skulle kunna se ut. Vi har inte många skjutningar i Stockholm, det här är väldigt ovanligt för oss, säger Mikael Ekman till SvD.

Också i Stockholmsförorterna Botkyrka och Fittja har flera unga män skjutits i benen den senaste tiden. I samtliga fall är polisen säker: Det handlar om uppgörelser inom den kriminella världen.

Det handlar förmodligen om hämnd eller varningar - och uppenbart är skottens funktion att injaga fruktan.

– Om de ville döda dem hade de skjutit i bröstet. Det är den ultimata formen av hot, säger Mikael Ekman till SvD.

Kommentera
Kopiera länk
Dela