Söndag 18 Apr
Stockholm

Snabba cash poppis på kåken

Jens Lapidus...
Jens Lapidus... Foto: Charlotte Brunzell/All Over Press

Jens Lapidus - advokaten som skriver hårdkokta kriminalromaner är populär på svenska fängelser. Inte som försvarsadvokat, men som författare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Jens Lapidus toppar listan över de mest utlånade böckerna på Kumlaanstalten, skriver Metro.

Serieboken Gängkrig 145, som han gjort tillsammans med Peter Bergting och som inte alls gått lika bra i bokhandeln som hans tidigare succér, ligger etta på Kumlalistan.

Debuten Snabba Cash ligger fortfarande nia. Uppföljaren Aldrig fucka upp trea.

– Roligt att se att böckerna även har framgång bakom murarna och hos en målgrupp som normalt kanske inte läser så mycket, säger Anna-Karin Korpi på Jens Lapidus förlag, Wahlström & Widstrand, till Metro.

Sanningen att säga sticker Lapidus inte ut. Tio-i-topp-listan totaldomineras av hårdkokt krimlitteratur. Alla titlar är skrivna av män.

Fångarna på Kumla gillar också den italienske succéförfattaren Roberto Savianos dokumentära maffiaskildring Gomorra och Lasse Wierups och Matti Larssons kartläggning av undre världen - Svensk maffia.

En motsvarande undersökning på USA:s juridiskt och moraliskt kontroversiella läger för misstänkta terrorister på Kuba - Guantánamo - gav nyligen ett helt annat resultat. Där var internerna mer intresserade av Harry Potter och Sagan om ringen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela