- Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Sålde sin fru till sexkunder - får två års fängelse

Slipper betala skadestånd men får längre straff.


SUNDSVALL. Den 39-årige man som i tingsrätten dömdes till ett års fängelse för koppleri får skärpt straff i hovrätten sedan både åklagaren och 39-åringen själv överklagade.

Hovrätten anser, till skillnad från tingsrätten, att koppleriet är att bedöma som grovt och dömer mannen till två års fängelse.

Mannen har sålt sin fru och fyra andra kvinnor till sexkunder i sin lägenhet i Sundsvall. Mannen har annonserat ut kvinnorna, bokat in torskar och tagit emot pengar av sexköparna, uppger Sundsvalls tidning.

Mannen slipper dock betala skadestånd till kvinnorna.

/
Fru
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Redan utsatta får sämre vård än andra

Kryptokung inför rätta – stal miljarder dollar

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried stal miljarder dollar från sina kunder och använde dem till fastighetsaffärer och olagliga donationer. Nu ställs han inför rätta i New York, anklagad för storskalig svindel och bedrägeri.

Kadetter får sänkt lön – öppet brev till ÖB

En höjning av bruttolöneavdraget innebär att den månatliga ersättningen krymper för flera officersstudenter. Nu vill kadetter på flera av Försvarsmaktens skolor att beslutet omprövas.

Polisen i Hörby rapporterar om brand

"Larm om brand, Killhult", skriver polisen på sin hemsida.

Man hittad svårt knivskuren söder om Stockholm – hittades av privatperson

1 timme sedan
En man i 30-årsåldern hittades tidigt på tisdagsmorgonen svårt knivskuren i Västerhaninge söder om Stockholm, rapporterar Aftonbladet.

Raset för nyföretagande bromsar in

1 timme sedan
Antalet nystartade företag föll med nästan en femtedel under årets första kvartal jämfört med samma period förra året. Men nu ser raset ut att ha bromsat in. Under tredje kvartalet landade antalet nystartade företag på 13 procent lägre jämfört med samma period 2023, enligt statistik från Bolagsverket som mjukvaruföretaget Visma Spcs sammanställt.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.