Lekte polis – med elpistol, fjäderbatong och sirener

- 29/09/2010, 08:27 -
Man ska inte leka med sirener.

Sirenerna är på.

Tomas Oneborg/SCANPIX

31-åring dömd för bland annat föregivande av allmän ställning. Han verkar ha lekt med elpistol, batong och sirener.

KARLSKRONA. Efter att 31-åringen fått för sig att ett gäng ungdomar slagit sönder en busshållplats tog han lagen i egna händer.

Han beväpnade sig med en förbjuden elpistol och en fjäderbatong i fickan. Dessutom hade han utrustat sin bil med ljusramp och siren, uppger Sydöstran.

När han efter en spaningsinsats fick tag på ungdomsgänget knuffade han in en av dem i en betongvägg, fällde ut fjäderbatongen och aktiverade sin elpistol.

Några veckor senare prejade han en bil av vägen - efter att ha blinkat med blåljuset.

Men när den kvinnliga föraren kände igen 31-åringen från jobbet - och insåg att det vankades trubbel eftersom de sedan tidigare haft en mycket ansträngd relation slog hon numret till den riktiga polisen på mobilen.

Men där hamnade hon i telefonkö - och vips kände hon plötsligt hur telefonen rycktes ur hennes hand och kinden träffades av ett knytnävsslag.

31-åringen har förnekat allt - bortsett från telefonstölden. I det första fallet menar han att elpistolen bara var en lampa på nyckelknippan, skriver Sydöstran.

Och blåljuset hade han skaffat sig för eventuellt framtida transportuppdrag. Han nekade till att någonsin ha slagit på det.

Vid husrannsakan hittade dock polisen elpistolen - "grisfösaren" som han själv kallade den. Dessutom hittade man en fjäderbatong, pepparsprej och en ordningsvaktsbricka, som han påstod sig ha hittat på gatan och ännu inte hunnit lämna in till polisen.

Blekinge tingsrätt tror honom inte och fäller honom i båda fallen. På tisdagen dömdes han till villkorlig dom och 100 timmars samhällstjänst, motsvarande ett fängelsestraff på tre månader.

Dessutom ska 31-åringen betala skadestånd på 22 500 kronor, och alla hans vapen samt utrustningar förverkas.