Två pirater saknas i rätten

Första rättegångsdagen saknades Gottfrid Svartholm Warg i Svea hovrätt. I dag är inte heller Fredrik Neij på plats.


STOCKHOLM. Rättegången mot fildelningsnätverket The Pirate Bay fortsätter under onsdagen i Svea hovrätt.

Men nu saknas ytterligare en av de pirater som grundade Pirate Bay.

Rättegångens andra dag inleds med att domaren konstaterar att Fredrik Neij inte är närvarande. Enligt hans försvarsadvokat, Johan Nilsson, är Neij sjuk och har fått för lite sömn.

– Som ni märkte var han ganska krasslig igår. Jag har sagt att om han kan närvara så ska han komma. Han ska sova några timmar så får vi se därefter.

I övrigt har den andra frånvarande piraten, Gottfrid Svartholm Warg, som uppges befinna sig i Kambodja, stått i fokus under andra rättegångsdagen.

Det är Wargs mejlkorrespondens och fakturor - som alla avser att bevisa att piraterna tjänat pengar på att sälja annonser på sajten, som avhandlas av åklagaren Håkan Roswall.

Gottfrid Svartholm Warg ska, enligt den tredje medåtalade piraten, Peter Sunde, också han vara sjuk och ligga på sjukhus i Asien.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rejält vinstlyft för SEB

Ökad vinst för Volvo Cars

Volvo Cars redovisar en ökad rörelsevinst. För första kvartalet landade vinsten på 6,8 miljarder kronor jämfört med 6,3 miljarder kronor samma period föregående år.

Lägre vinst för Husqvarna

Husqvarna, tillverkare av trädgårdsmaskiner, gjorde en vinst på 1 930 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 2 364 miljoner kronor samma period i fjol.

Morgonens nyheter 24 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

USA:s senat har röstat ja till ett förslag som kan komma att förbjuda Tiktok i landet. Techjätten måste kapa banden till Kina, eller slängas ut från den amerikanska marknaden.

Lägre vinst och högre kostnader för storbanken

Det går sämre än väntat för storbanken Handelsbanken.Vinsten pressas nedåt och kostnaderna lyfter med 12 procent i första kvartalet i år.