1 av 2
2 av 2

Nyheter24 fyller två år

Den 30 september 2008 kom Nyheter24 upp på internet.


Torsdagen den 30 september är det exakt två år sedan den historiska dag då Nyheter24 gick live på internet. Och trots otaliga röster och experter som dömde ut sajten som dödsdömd finns Nyheter24 kvar - starkare än någonsin.

Sajten är större än någonsin, mer välbesökt än någonsin och går ekonomiskt bättre än någonsin. Med 300 000 - 400 000 unika besökare varje vecka har sajten blivit en given spelare att räkna med. 

Under två år har vi testat gränser, brutit barriärer, både trampat snett och återfått balansen, utmanat, provocerat och framför allt - lyssnat. Utan en ödmjukare inställning till läsarna än konkurrenterna hade vi aldrig haft vare sig den innehållsmässiga utveckling vi sett eller den trafiktillströmning vi fått.

Två år efter starten är Nyheter24 nominerade till Tidningsutgivarna och Medievärldens pris till Årets dagstidning i digitala medier. Vår banbrytande direktsända webbteveshow Bella & Tyra Show nominerades till tevepriset Kristallen. Flera av våra bloggare har nominerats till fina priser.  På tvåårsdagen lanserar vi också vår nya webbteveshow - Kenza & Tyra Show

Vi vill, förutom att ge oss själva en fet klapp på axeln, passa på att tacka alla läsare.

/
/
/
Senaste nytt

Coop säger upp 100 medarbetare

Kommitté ska se över överskottsmålet

Överskottsmålet ska ses över vart åttonde år, enligt det finanspolitiska ramverket.

Hissen föll 200 meter – många omkom

Elva gruvarbetare har omkommit och ytterligare 75 har skadats i en olycka i en platinagruva i Sydafrika. Olyckan inträffade på måndagskvällen då den hiss som fraktar arbetarna till markytan vid skiftets slut plötsligt rasade runt 200 meter, uppger gruvans ledning.

Exceptionell ökning av adhd–diagnoser

På tre år har andelen barn och unga med adhd-diagnos ökat med nästan 50 procent. Var tionde pojke och var femtonde flicka har antingen adhd- eller add-diagnos och Socialstyrelsen tror att det kommer att öka ytterligare.

Svenska elever på toppnivå

Svenska åttondeklassare presterar på toppnivå i samhällsfrågor. I ett internationellt kunskapstest placerar sig Sverige på andra plats. Men ännu en gång visar svensk skola stora resultatskillnader beroende på elevens bakgrund – och anmärkningsvärt stora skillnader mellan tjejer och killar.

Hjälpen framme till instängda tunnelarbetare

Räddningsarbetarna har nu efter nästan tio meter av manuellt grävande nått fram till de 41 instängda tunnelarbetarna i Himalayamassivet i Indien.