Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gifte sig - på Ikea

1 av 1

Privat

Nyheter | 12/10/2010 11:37

Sandra Persson och Jesper Wallin slog till med ett skruvat bröllop bland Billyshyllor och skinngruppen Arild.

ÖREBRO. De hade tänkt sig ett klassiskt bröllop i en kyrka. Men valde till slut Mammons möbeltempel. Sandra Persson och Jesper Wallin gifte sig på Ikea i Örebro, skriver Nerikes Allehanda.

– Ovanligt, men spännande, tycker Jenny Jansson och hennes sambo Johan Andersson från Ludvika, två av de 40 gästerna som var inbjudna till det spektakulära bröllopet.

Där ett bröllopspar med många fixa idéer stod värdar.

– När vi förlovade oss 010101 bestämde vi oss för bröllop 101010. Vi tyckte det var kul att leka med siffror, säger Sandra Persson till NA.

Och hur förklarar de valet av Ikea?

– Från början hade vi tänkt oss ett klassiskt bröllop i Almbys vackra kyrka. Men kyrkan jag var uppväxt med ville inte viga folk på söndagar, så då pratade vi om en borgerlig vigsel i Rådhuset i ställe, säger hon till NA.

Kronprinsessan Victorias bröllop ställde planerna över ända.

– Ikea, där både jag och min mamma älskar att shoppa, anordnade en tävling i varje varuhus inför kronprinsessans bröllop där kunderna hade chansen att vinna en designad brudklänning av deras gardintyger. Och jag vann, säger Sandra till NA.

Shoppingfreaket Sannas planer föll i god jord hos den lokala Ikeaaffären.

Efter bröllopet vet Sanna precis vad som händer när hon får frågan av Nerikes Allehanda:

– Sängkammaren, svarar hon rappt.