Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Folkpartist kritisk: "Ändra sjukreglerna snabbt"

1 av 1

Bertil Ericson / SCANPIX

Nyheter | 13/10/2010 17:46

Vill se en snabb förändring av sjukreglerna.

Birgitta Rydberg (fp), sjukvårdslandstingsråd i Stockholm, vill att regeringen snabbt förändrar reglerna i sjukförsäkringen.

Efter att nye socialförsäkringsministern Ulf Kristersson (m) meddelat att reformen ligger fast går hon nu ut och berättar om sin oro över regeringens agerande.

– Det finns en liten grupp personer som hamnar i kläm. Då måste man faktiskt våga göra justeringar, och det ganska snabbt. Det är allvarliga konsekvenser för några personer som drabbas, säger hon till Sveriges Radios Ekot.

Rydberg gick tidigt ut och påpekade att reformen gör att alltför många hamnar i kläm men fick inte gehör då. Om hon får det nu återstår att se.

- Man kastar bort tryggheten för de här människorna och ett sånt samhälle vill vi i folkpartiet inte ha, att tryggheten för de svårt sjuka ska försvinna, säger Birgitta Rydberg till Ekot.