1 av 4
- Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
2 av 4
- Foto: Jessica Gow/Scanpix
3 av 4
- Foto: Fredrik Persson/Scanpix
4 av 4
- Foto: Jurek Holzer/Scanpix

Anton Abele har fått sin riksdagsplats

Ungmoderate stjärnskottet ersätter Anna König Jerlmyr.


Anton Abele, 18, mannen bakom kampanjen Stoppa gatuvåldet! som initierades efter dödsmisshandeln av Riccardo Campogiani, får sin riksdagsplats.

I och med att Anna König Jerlmyr blir socialborgarråd i Stockholm blir Abele den yngste riksdagsledamoten någonsin.

Anton Abele stod på 15:e plats på moderaternas riksdagslista i Stockholm och får platsen efter att ett antal personer fått positioner som gör att de inte behöver sin riksdagsplats.

Abeles huvudfrågor i politiken är tryggheten, skolan och integriteten. Han har bland annat föreslagit att den naturliga kontakten mellan poliser och vanliga medborgare ska öka och att kameraövervakningen ska byggas ut på allmän plats.

/
/
/
Senaste nytt

Andersson: Vill strypa största oppositionspartiet

Så många miljoner håvar Arlas toppar in

Mjölkimperiet Arla är både omtyckt och kritiserat. Deras mjölk och smör går att finna i alla matbutiker runt om i Sverige – men hur mycket håvar Arlas toppar in egentligen?

Palestinska grupper: Enad front mot Israel

De palestinska grupperingarna Fatah och Hamas ska sträva efter ett "enhetligt agerande" i konflikten med Israel. Det säger deras representanter efter ett samtal i Rysslands huvudstad Moskva.

Så många ansöker om skuldsanering hos Kronofogden: ”Oroande”

Under 2023 ökade svenska folkets skulder till Kronofogden rejält. Under samma period ökade även antalet ansökningar om skuldsanering till myndigheten.

Malmöbo köpte vapen från dansk dödsskjutning

Mordvapnet från en dödsskjutning i Köpenhamn hittades senare av polis i en lägenhet i Malmö. En 24-årig man har åtalats för grovt vapenbrott, rapporterar Sydsvenskan.

Utredning vill strypa partipolitiska lotterier

Regeringens utredare föreslår skärpta regler för partilotterier. Förslaget kan slå hårt mot Socialdemokraterna som får in stora pengar på sin försäljning.