Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fel sexåring skickades iväg från fritids

1 av 1

Sandra Lund/Scanpix

Nyheter | 19/10/2010 18:25

Mamman har hämtningsförbud - fick ändå gå i väg och möta kvinna på torg.

GÖTEBORG. För bara en vecka sedan skrev Nyheter24 om ett dagis som lämnade ut fel barnbarn till en morfar som skulle sköta hämtningen. Nu har en ny situation av liknande karaktär uppstått.

Den här gången har en kvinna ringt och bett ett fritidshem på Hisingen i Göteborg skicka hennes son för att möta henne på torget. Vikarien på fritidshemmet tog då fel på barn och skickade i väg en annan sexårig pojke.

Pojken kom till torget, hittade inte sin mamma och fick hjälp tillbaka till fritids. Men det kunde ha slutat värre än så.

Den pojken som felaktigt skickades i väg är enbart i pappans vårdnad och mamman har hämtningsförbud. Något som helt missades av personalen.

Kontaktar den mamman fritidshemmet är personalen beordrad att kontakta pojkens pappa omedlebart.

Skolinspektionen kritiserar nu fritidshemmet för agerandet.

- De föräldrar som har sina barn på fritidshem måste kunna vara förvissade om att barnen vid vistelsen tas om hand på ett omsorgsfullt sätt och att barnen inte utsätts för något som kan äventyra deras välbefinnande, skriver inspektionen enligt GP.