Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu åtalas 36-åringen för två mord

Aris Wartanian mördades i februari i år.
1 av 1

Aris Wartanian mördades i februari i år.

Privat

Nyheter | 20/10/2010 09:33

Misstänkte yrkesmördaren inför rätta för två mord och ett stort antal andra brott.

STOCKHOLM. Den 36-årige man som misstänks för mordet på  31-årige Ararad "Aris" Wartanian i Rotebro i februari i år, samt mordet på en 35-årig man som dödades i Skärholmen i Stockholm den 4 april förra året, åtalas på onsdagen.

36-åringen, som pekats ut som yrkesmördare, åtalas också för mordförsök på en 50-årig man som sköts med fyra skott i Askersund i december 2008, grov misshandel, grovt olaga hot, vapenbrott samt anstiftan till grov misshandel och stämpling till grov misshandel.

- Vi tror oss ha en ganska klar bild av ett eventuellt motiv, men det är för tidigt att uttala sig om i nuläget, sa Eiler Augustsson, kriminalinspektör vid länskriminalen i Stockholm, till Metro i börjas på mars i år.

Enligt Expressen har Norrortspolisen samarbetat med Länskriminallpolisen i förundersökningsarbetet, som tagit tid och varit mycket omfattande, för att nå fram till åtalet.