Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bloggare gripen av polis

Den 43-årige bloggaren har länge drivit en intensiv granskning av polisens arbete. Nu är han gripen.
1 av 2

Den 43-årige bloggaren har länge drivit en intensiv granskning av polisens arbete. Nu är han gripen.

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

2 av 2

SVT

Nyheter | 20/10/2010 15:14

En svensk bloggare - som figurerade i den omfattande polishärvan med kommissarie Olle Liljegren och de olagliga infiltratörerna - har gripits av polis.

LANDSKRONA. Bloggaren, som bedrivit en omfattande kampanj mot påstådd rättsröta inom poliskåren, har gripits. Men omständigheterna är mycket oklara.

Den 43-årige bloggaren ifråga har bedrivit en intensiv kampanj mot det han menar är korruption inom poliskåren. Särskilt avseende vapenhanteringen.

43-åringen är tidigare dömd för vapenbrott i samband med den härva inom Stockholms polismyndighet med kommissarie Olle Liljegrens olagliga vapenaffärer och infiltratörer i centrum.

Bloggaren anser sig vara oskyldigt dömd och har sedan frisläppandet anklagat polisen för omfattande brottslig verksamhet.

På tisdagsmorgonen greps han av Landskronapolisen.

– Han greps i Landskrona 10:45 på begäran av Jönköpingspolisen och är förd till häkte i Jönköping, säger Skånepolisens informatör, Charley Nilsson, till Nyheter24.

Vad är han misstänkt för?

– Det kan jag inte säga, säger Charley Nilsson.

Men polisen i Jönköping såväl som häktet förnekar all kännedom om 43-åringen.

– Han sitter inte häktad här, säger Leif Gustavsson, vakthavande befäl på häktet i Jönköping, till Nyheter24.

– Möjligen pågår transporten fortfarande.

Enligt nyhetsbyrån TT leds förundersökningen av internationella åklagarkammaren i Göteborg.

TT skriver också att 43-åringen ska vara misstänkt för hot mot tjänsteman. Polisen vill inte säga om misstanken uppstått på grund av något mannen skrivit på sin blogg.