Den 43-årige bloggaren har länge drivit en intensiv granskning av polisens arbete. Nu är han gripen.
1 av 2
Den 43-årige bloggaren har länge drivit en intensiv granskning av polisens arbete. Nu är han gripen. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
2 av 2
- Foto: SVT

Bloggare gripen av polis

En svensk bloggare - som figurerade i den omfattande polishärvan med kommissarie Olle Liljegren och de olagliga infiltratörerna - har gripits av polis.


Fallet Olle Liljegren

Under sin tid vid länskriminalen i Stockholm hade poliskommissarie Olle Liljegren uppdraget att leda infiltratören Peter Rätz framgångsrika avslöjande av knark- och våldsbrott.

Rätz ingår nu i polisens vittnesskyddsprogram och har framträtt med sin historia i bland annat Expressen.

Olle Liljegren avskedades för några år sedan efter att han dömts i Högsta domstolen för tjänstefel och vapenbrott. Han är numera vd för familjens fastighetsbolag och arbetar som konsult i säkerhetsfrågor.

LANDSKRONA. Bloggaren, som bedrivit en omfattande kampanj mot påstådd rättsröta inom poliskåren, har gripits. Men omständigheterna är mycket oklara.

Den 43-årige bloggaren ifråga har bedrivit en intensiv kampanj mot det han menar är korruption inom poliskåren. Särskilt avseende vapenhanteringen.

43-åringen är tidigare dömd för vapenbrott i samband med den härva inom Stockholms polismyndighet med kommissarie Olle Liljegrens olagliga vapenaffärer och infiltratörer i centrum.

Bloggaren anser sig vara oskyldigt dömd och har sedan frisläppandet anklagat polisen för omfattande brottslig verksamhet.

På tisdagsmorgonen greps han av Landskronapolisen.

– Han greps i Landskrona 10:45 på begäran av Jönköpingspolisen och är förd till häkte i Jönköping, säger Skånepolisens informatör, Charley Nilsson, till Nyheter24.

Vad är han misstänkt för?

– Det kan jag inte säga, säger Charley Nilsson.

Men polisen i Jönköping såväl som häktet förnekar all kännedom om 43-åringen.

– Han sitter inte häktad här, säger Leif Gustavsson, vakthavande befäl på häktet i Jönköping, till Nyheter24.

– Möjligen pågår transporten fortfarande.

Enligt nyhetsbyrån TT leds förundersökningen av internationella åklagarkammaren i Göteborg.

TT skriver också att 43-åringen ska vara misstänkt för hot mot tjänsteman. Polisen vill inte säga om misstanken uppstått på grund av något mannen skrivit på sin blogg.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.