- Foto: Bertil Ericson/SCANPIX

Sofia Arkelsten: Jag beklagar

Moderaternas partisekreterare beklagar nu att hon accepterat bjudresan från oljejätten Shell.


STOCKHOLM. Som riksdagsledamot och miljöpolitisk talesperson för moderaterna lät sig Sofia Arkelsten bjudas på en resa av oljejätten Shell.

Nu uttalar sig Arkelsten själv för första gången. På moderaternas hemsida intervjuas partisekreteraren och förklarar att hon levde i tron att resan ingick i uppdraget.

– Resan som uppmärksammas i dagens Expressen (27/10) var en studieresa som jag genomförde i mitt dåvarande uppdrag som riksdagsledamot och aktiv i miljö- och klimatfrågor. Min bedömning var och är att resan, seminariet och möjligheten att träffa studenter, forskare och politiker från hela världen gick inom ramen för mitt uppdrag som riksdagsledamot, säger Sofia Arkelsten på partiets webbsida.

– Självklart beklagar jag om mitt deltagande i nämnda studieresa kan uppfattas som att jag låtit mig påverkas på ett otillbörligt sätt. Det är centralt att vi som folkvalda uppträder på ett sätt som gör att vår integritet inte kan ifrågasättas, säger hon.

Redan 2008 kunde dock Nyheter24 avslöja att Sofia Arkelsten tillsammans med en rad andra riksdagsledamöter gratis fått disponera BMW-bilar.

– Rent generellt kan det falla inom brottsbalken eftersom det handlar om en rejäl och värdefull förmån som erbjudits gratis till riksdagsledamoten, sa mutbrottsexperten Thorsten Cars till Nyheter24 då.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!