Inte heller Sahlin mututreds

Mona Sahlin slipper förundersökning om mutbrott.


Mutanklagelserna har haglat den senaste tiden.

Först hamnade moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten i intensivt blåsväder sedan det framkommit att hon blivit bjuden på en resa till Frankrike av bensinbolaget Shell, fått en resa betald för att besöka ett finskt kärkraftverk och lånat en bil av BMW som hon körde privat. Åklagaren konstaterade dock att det inte fanns någon anledning att inleda förundersökning om mutbrott.

Snart förklarade utrikesminister Carl Bildt (m) att han reser hur mycket som helst på företags bekostnad och att det inte är något att kritisera.

Och häromdagen fick Mona Sahlin, som kritiserade Arkesltens gratisresor hårt, sin släng av sleven sedan det uppdagats att hon fått gratis lyxbiljetter till tennisturneringen Stockholm Open.

Sahlin förklarade dock att edt inte fanns någon anledning att kritisera henne och sa att hon ser fram emot nästa Stockholm Open.

Överåklagare Gunnar Stetler ger Sahlin rätt såtillvida att han inte inleder någon mututredning mot henne heller.

– Gåvan är inte försumbar, den är värd 8 000 kronor. Möjligheten till otillbörlig påverkan mycket låg. Därför har jag gjort bedömningen att det inte går att styrka mutbrott, säger Gunnar Stetler till Aftonbladet.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/
/
Nästa artikel
Ohly angrep Sahlin