- Foto: Gunnar Lundmark / Scanpix

Kvinna dog av hjärnblödning efter natt i fyllecell

Värmlandspolisen granskar nu ett fall där en kvinna som kan ha haft symptom för hjärnblödning placerades i fyllecell i stället för att få vård.


VÄRMLAND. Polisen agerade fel då de satte en kvinna med misstänkt hjärnblödning i fyllecell. Det anser Munkfors kommun som därför har gjort en anmälning mot Värmlandspolisen

Dagen efter lämnades hon av polispatrullen i kommunhusets reception med torkad avföring längs benen och i ett också i övrigt mycket dåligt skick.

Ambulans kom och hämtade kvinnan och körde henne till sjukhus  där det snabbt konstaterades att hon hade fått en kraftig hjärnblödning.

Händelsen inträffade den 8 september i år. Kommunen tycker att polisen agerade fel och att kvinnan borde ha hämtats av ambulans den 7 september och alltså inte skulle ha spenderat natten i fyllecell.

Det är oklart när de medicinska symptomen i form av rinnande avföring och urin uppträdde, men kvinnan hade intorkad avföring på sig då hon anlände till kommunens reception på morgonen 8 september 2010 vilket gör att det är rimligt att anta att hon haft dessa symptom under natten då hon var intagen för tillnyktring av polisen, skriver kommunen enligt DN.

Kvinnan fick ännu en hjärnblödning på sjukhuset och blev då okontaktbar. Några dagar senare avled hon.

Munkfors kommun säger att de har anmält fallet för de vill veta om det hanterades rätt.

Värmlandspolisen började på måndagen granska fallet.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.