- Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX

Slog ihjäl 78-åriga Inger på p-plats - får skärpt straff

Advokat Leif Silbersky yrkade på frikännnande.


LANDSKRONA. Den 24-årige man som i maj i år dömdes för att ha misshandlat två åldringar på en parkeringsplats i Landskrona så illa att en av dem, 78-åriga Inger, omkom får skärpt straff.

24-åringen döms i hovrätten till två års fängelse, en skärpning med två månader jämfört med tingsrättens bedömning.

Domen är ett bakslag för 24-åringens försvarare, Leif Silbersky. Det var Silbersky som stod för överklagandet och yrkade på att 24-åringen skulle frikännas helt.

Domen överklagades dock också av åklagaren och målsägarbiträdet och det blev alltså deras önskan om straffskärpning som fick gehör i hovrätten, uppger Helsingborgs Dagblad.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.