- Foto: Sang Tan/AP/SCANPIX

Glömde miljonpensionen på biltaket - allt försvann

68-åringen litade inte på banken. Därför hade han närmare en miljon kronor i bilen. Pengar som nu är borta med vinden.


SOUTHEND. Den 68-årige mannen har under hela sitt liv lagt undan en slant för att kunna försörja sig som pensionär. När han bara var ett par månader från pension hade högen växt rejält - runt en miljon svenska kronor.

Men han har aldrig litat på banken. Därför hade han pengarna nära sig.

Medan hans vakthund fortfarande var i livet stoppade han pengarna i madrassen. Men när hunden dog valde han att gömma pengarna i bilen.

– Bilen är aldrig mer än ett par meter ifrån mig när jag jobbar så jag har alltid haft koll på den, berättar mannen för Daily Mail.

I åtta plastpåsar om 100 000 kronor låg pengarna i bilen, varje dag. Men nu är alla pengar borta.

– Jag åkte till jobbet som vanligt vid 6-tiden. Det var först vid lunchtid som jag insåg att pengarna var borta, säger mannen till den brittiska tabloiden.

68-åringen hade av oförklarlig anledningen lagt upp påsarna med pengar på biltaket. När han körde i väg försvann sparkapitalet bokstavligen med vinden.

Desperat letade mannen efter pengarna. Men allt han hittade var de blå påsarna - tomma.

– Jag är förstörd. Jag har jobbat hela mitt liv och har aldrig bett någon om något. Det här var allt jag hade, säger mannen till Daily Mail.

Bil
/
/
Man
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.