1 av 3
- Foto: Pause
2 av 3
- Foto: Pause
3 av 3
- Foto: Pause

Fredrik svalde ett ljudsystem

Den mänskliga jukeboxen, Fredrik Hjelmqvist, spelade musik från magen, men blev besviken över det dåliga ljudet. SE VIDEO!


STOCKHOLM. Fredrik Hjelmqvist, 45, vd på ljud- och bildbutiken Pause, svalde i fredags en Gutpod - ett skräddarsytt ljudsystem i pillerformat.

– Jag har svalt större saker, säger Fredrik Hjelmqvist till Dagens Media.

– Jag har övat på päron som jag skurit till i samma storlek. Men de är lite strävare än det jag ska svälja så det ska nog gå bra. Men det är klart jag är jävligt nervös. Lite galet är det allt.

Första försöket gick åt skogen. Inledningsvis tycktes han ha lyckats, men strax därpå rann såväl mineralvatten som slem ur Fredriks gom - och med vätskan också den kondominpackade Gutpoden.

– Fan, nu ser det ju ut som jag har pissat ner mig, sa Fredrik Hjelmqvist, enligt Dagens Media.

Först på tredje försöket gick det något makabra experimentet vägen. Hjelmqvist var dock besviken över den kassa ljudkvaliteten.

– Ljudet var dåligt, dåligt. Det var mycket dåligt ljud. Men det var en viktig sak. Jag ville bara visa hur det funkar, säger han till nyhetsbyrån AFP.

Fredrik Hjelmqvist hoppas kunna sälja sin uppfinning för cirka 123 000 kronor.

Plastkapseln som innehåller en hel ljudanläggning är cirka tre centimeter lång och 1,5 centimeter i diameter och innehåller en batteridriven radio i miniatyr.

Musiken kunde man lyssna på genom ett stetoskop som var kopplad till en förstärkare.

Cirka tre timmar efter att han svalt ljudanläggningen tystnade dock Gloria Gaynors legendariska hit I Will Survive och Village Peoples klassiker YMCA.

– Operationen bör hur som helst inte ta längre tid än till helgen, av naturliga orsaker, sa Fredrik Hjelmqvist.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!