1 av 3
- Foto: Mark Earthy/Scanpix
I New York umgicks Thomas Bodström med Mårten Palme, son till Olof.
2 av 3
I New York umgicks Thomas Bodström med Mårten Palme, son till Olof. - Foto: Dan Hansson / SvD / SCANPIX
Thomas Bodström har tröttnat på att vara kampanjarbetare.
3 av 3
Thomas Bodström har tröttnat på att vara kampanjarbetare. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Bodström: Kanske borde säga att man vill bli ledare

Tidigare justitieminister Thomas Bodström (s) har tröttnat på att svara nej på frågan om han vill ta över partiledarskapet efter Mona Sahlin. Nu funderar han på att byta strategi.


NEW YORK. Thomas Bodström är mest poppis när man frågar svenska folket vem de tycker ska ta över som s-ledare efter Mona Sahlin.

Men själv har han halsstarrigt sagt sig vara helt ointresserad. Bodström bor numera i USA.

Efter ett besök i New York, där han bland annat träffat Mårten Palme, son till en tidigare legendarisk socialdemokratisk ledare - Olof Palme, är det annat ljud i skällan.

– Man kanske borde säga att man vill bli partiledare, skriver han på sin blogg Bodströmssamhället.

Förklaringen? Den gamle fotbollsspelaren försöker finta - i vart fall om man nu ska tro honom.

"Jag hoppas nu att det har gått fram att jag inte är intresserad av att bli partiledare. Jag är förvånad över att så många är förvånad över det, ja, om jag förstår saken rätt, tror en del att jag ändå vill. Att jag är med i tvärtomleken á la sossarnas partiledartradition.

I så fall kanske det skulle vara smartare för mig att säga att jag vill. Då skulle jag nämligen omedelbar bli klassad som ostrategisk och därmed körd. Jag förstår att det är svårt för de som verkligen vill bli partiledare, de kan ju faktiskt varken säga ja eller nej", skriver Thomas Bodström på bloggen.

Och han återupprepar varför det för honom är uteslutet att kandidera:

"Om man har levt nära partiledare i många år, är det inte så konstigt att man inte vill bli det. Det handlar inte om att byta jobb, det handlar om att byta liv. Det är ju inte så att allt är toppen jämt, men jag har ingen lust att få en sämre relation till mina barn, att hela familjen ska behöva anpassa sig för min skull, att aldrig vara helt ledig, att dra ned ordentligt på fotboll, hockey, golf, skidor och skridskor, att få jobba på helgerna, att få krissamtal på semestern, att tänka på jobbet från man vaknar tills man somnar, att märka att människor i egna partiet motarbetar en, att inte kunna ta ett steg utan att ha livvakter omkring sig, att vara bevakad varje dag, att media ska leta fel på precis allting från kläder till ordval, att knappt hinna träffa sina vänner, att sova dåligt på natten."

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.