- Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Vårdare misstänks för sexövergrepp på förståndshandikappade

Tros ha pågått en längre tid.


STOCKHOLM. En 49-årig vårdare på ett gruppboende i Stockholm misstänks för sexuella övergrepp mot flera förshtåndshandikappade på boendet.

Mannens övergrepp ska ha avslöjats av en kvinna berättat för annan personal att 49-åringen förgripit sig på henne i samband med hembesök, uppger Metro.

Totalt ska mannen ha begått sexuella övergrepp mot minst tre boende, såväl män som kvinnor.

Mannen förnekar brott.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

ECB-topp: Säkerhetsläget hot mot sänkning

Luleå: Polisen rapporterar om våldtäkt

"Polisen utreder våldtäkt.", skriver polisen på sin hemsida.

Iran varnar Israel för "minsta lilla åtgärd"

Irans president Ebrahim Raisi varnar Israel för ett "smärtsamt svar" om landet vidtar "minsta lilla åtgärd" efter helgens iranska drönar- och robotangrepp mot Israel. Israel säger sig dock fortsatt inställt på att besvara attacken.

Musk vill ta betalt av alla som skriver på X

Elon Musk vill ta betalt av nya användare på sin plattform X. Världens tredje rikaste man har länge fört ett krig mot fejkkonton på X, redan före köpet av sociala medier-jätten då den gick under namnet Twitter.

Rapport: Sjötappning inte orsak till rekordflöde

Vattnet steg rekordsnabbt och husägare stod handfallna vid sina skadade hus. När de rekordhöga flödena i skånska Kävlingeån svämmade över i slutet av januari ökade Sydvatten tappningen av Vombsjön för att hindra dammbrott – något som pekats ut som en av orsakerna till rekordflödet.

Rekordbeslaget: 1,8 ton metamfetamin i bil

Filippinsk polis har gjort ett rekordstort knarkbeslag: 1,8 ton metamfetamin, värt motsvarande över 2,5 miljarder svenska kronor om det skulle säljas på gatan.