Polis anhållen för dopningsbrott

Polismannen misstänks för medhjälp till grovt smugglingsbrott.


SUNDSVALL. En 52-årig polisman misstänks för dopningsbrott och medhjälp till grovt smugglingsbrott. Polisen anhölls i torsdags efter två husrannsakningar på adresser, uppger Sundsvalls Tidning.

Det är tullen som sedan en tid jobbar med en stor utredning om dopningsbrott. Sedan en tid tillbaka sitter en 20-åring från Falun häktad misstänkt för grovt smugglingsbrott och i förra veckan häktades också en 18-åring från Sundsvallför samma brott.

I samma utredning finns alltså nu också misstankar mot en 52-årig polisman.

– I torsdags, den 9 december, gjorde Tullverket två husrannsakningar i ett eget ärende om grov smuggling som de utreder. I en av husrannsakningarna gjorde de sådanna fynd att en 52-årig polisman från Sundsvall hämtades till förhör. Han delgavs också misstanke om medhjälp till grovt smugglingsbrott. Han förnekade brott men han anhölls efter förhöret på torsdag kväll, säger Börje Öhman, informationschef vid polisen i Västernorrland, till ST.

Polismannen frigavs under fredagen.

– Vår polismyndightet har inga uppgifter om misstanken kvarstår eller hur förundersökningen fortgår utan den leds av en annan åklagarmyndighet än våran, säger Börje Öhman till ST.

52-åringen är för närvarande sjukskriven och nu ska länspolismästaren fatta beslut om omplacering eller andra arbetsrättsliga åtgärder.

I ett pressmeddelande uppger polismyndigheten att brotten inte ska ha någon anknytning till polismannens tjänsteutövning.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.