Snökaoset fortsätter över julen.
1 av 2
Snökaoset fortsätter över julen. - Foto: Charles Bertram/AP/Scanpix
Trafikverket uppmanar alla som rör sig ute på vägarna att ta det lugnt.
2 av 2
Trafikverket uppmanar alla som rör sig ute på vägarna att ta det lugnt. - Foto: Kerstin Joensson/AP/Scanpix

Snökaos ända fram till jul

Efter torsdagens snöfall har trafikkaos brutit ut. I nästa vecka väntas ännu mer snö. Samtidigt som årets mest intensiva trafikperiod infaller i samband med julfirandet.


Trafikverket uppmanar nu allmänheten att ta det lugnt ute på vägarna i samband med de traditionellt trafiktätaste dagarna som infaller torsdagen den 23:e och på juldagen den 25 december.

– Vi vet ju att det kommer att vara vinter över jul så stressa inte, var utvilad, ha rätt däck, sänk hastigheten och håll avstånden, säger Tobbe Lundell, pressinformatör på Trafikverket till Metro.

Enligt SMHI är mer snö att vänta. Och därmed mer kaos.

– Fram till söndag kommer det att falla cirka tio decimeter. Det lungar ned sig i dag, men sen kommer de tmer snö under lördag och söndag, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI till Metro.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

Facket och arbetsgivarna har kommit överens om ett nytt avtal för drygt 76 000 akademiker som jobbar i kommuner, regioner och kommunala företag.

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.