- Foto: PAUL MADEJ / SCANPIX

KAOS: Farligt på vägarna även på juldagen

Vädervarningarna kvarstår.


Den senaste tidens tuffa trafikläge och snökaos har orsakat både olyckor, förseningar och andra problem. Och på juldagen fortsätter läget att vara tufft.

– De vädervarningar som har legat över Skåne, Blekinge och Halland ligger kvar. Om man tänker tågtrafiken så väntar vi en del förseningar i dag också, men än så länge rullar allt på väldigt fint, säger Rebecka Starco på Trafikverket till Sveriges Radios Ekot.

På Öland är situationen svårare än på de flesta andra ställen i Sverige och många vägar går inte att hålla öppna. Snödrivorna är för massiva och det går inte ens att ploga bort dem.

– Det är fullständigt stenhårt att köra in i, det är som att åka in i en betongvägg. Sedan är det att folk har gett sig ut med sina bilar på kvällen och natten trots att vi gått ut med rekommendationer att inte åka någonstans, så folk körde fast och sedan kom plogbilen och kunde inte köra förbi och inte heller backa, säger Mats Andersson, snöröjningssamordnare på Öland, till Sveriges Radios Ekot.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

1 timme sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

2 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.