- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Företagarna besvikna på regeringen

Regelkrånglet kvar trots många löften om förenklingar.


Alliansregeringen har, med näringsminister Maud Olofsson (c) i spetsen, ända sedan valrörelse 2006 lovat att förenkla reglerna för företagen. Och ett antal förändringar har genomförts.

Men ett antal stora företagarorganisationer är besvikna på regeringen som de anser inte har hållt vad de lovat.

– Ja, den dystra sanningen är att väldigt få märker att regelkrånglet har minskat över huvud taget, vi frågade och ungefär 90 procent säger att de inte märker någon förbättring alls. En hel del märker till och med en försämring, säger Lars Jagrén, chefsekonom på organisationen Företagarna, till Sveriges Radios Ekot.

Och även Maud Olofsson medger att utvecklingen varit för trög.

– Ja, det måste jag säga. Jag trodde nog att arbetet som gjorts tidigare hade satt större spår. Vi fick jobba rätt hårt i början för att få departement och myndigheter att med engagemang ta sig an uppgiften, säger hon till Ekot.

Samtidigt lovar hon att fortsätta jobba hårt för att förenkla regelbördan för företagen. Men Lars Jegrén säger att han tvivlar på att regeringen kommer nå de mål de satt upp.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.