Företagaren lurade pensionärer att köpa brandsläckare för totalt hundratusentals kronor
Företagaren lurade pensionärer att köpa brandsläckare för totalt hundratusentals kronor - Foto: Scanpix

Pensionärer lurade på hundratusentals kronor

En man har systematiskt lurat äldre personer att köpa brandsläckare för tiotusentals kronor. Nu åtalas han för grovt ocker och för bedrägeri.


ÖSTERSUND. Den 45-årige företagaren köpte brandsläckare för 500 kronor och sålde dem vidare till pensionärer för mellan 10 000 och 17 000 kronor. Sammanlagt ska företagaren sålt brandsläckare för 224 000 kronor.

45-åringen riktade framför allt in sig på äldre människor. Totalt rör det sig om 14 personer i åldrarna 75 till 91 år gamla. En 90-årig kvinna ska ha blivit lurad inte mindre än tre gånger av mannen.

– Det som är allvarligt är att han har gett sig på och utnyttjat de som är äldre, säger kammaråklagaren Christer Sammens till Hela Hälsingland.

Företagaren har erkänt att han lurat äldre och åtalas nu för grovt ocker och för bedrägeri.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.