En 38-årig svensk har gripits i Colombia och ska utlämnas till Sverige. Han misstänks tillhöra samma liga som den 54-årige svensk som greps på en segelbåt utanför väsindiska Martinique i juni.
En 38-årig svensk har gripits i Colombia och ska utlämnas till Sverige. Han misstänks tillhöra samma liga som den 54-årige svensk som greps på en segelbåt utanför väsindiska Martinique i juni. - Foto: All over press

Svensk kokainkung fast i Colombia

En svensk medborgare har utlämnats från Colombia till Sverige. Han misstänks vara delaktig i en liga som smugglat 1,4 ton kokain till Europa.


GIRARDOT. 38-åringen greps i centrala Colombia i ett samarbete med svenska myndigheter, uppger den colombianska tidningen El País.

Svensken tros tillhöra samma kokainliga som i somras avslöjandes när en 54-årig svensk greps på en segelbåt utanför ön Martinique i Västindien, skriver El País.

På båten fanns 1,4 ton kokain.

Totalt uppskattas lasten vara värd värdet för lasten uppskattas till 800 miljoner kronor.

54-åringen utlämnades till Sverige i september och rikskriminalen tror att partiet var på väg till Sverige.

Men den 38-åring som nu utlämnas vill man inte uttala sig om.

– Vi har inga kommentarer kring det, säger Rikskriminalpolisens pressekreterare Varg Gyllander till Sydsvenskan.

38-åringen har dömts flera gånger för grova brott i Sverige.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

Facket och arbetsgivarna har kommit överens om ett nytt avtal för drygt 76 000 akademiker som jobbar i kommuner, regioner och kommunala företag.

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.