1 av 2
2 av 2
- Foto: MALIN RUDBLOM/Scanpix

C-politikern vill ge tjocka högre skatt

Stefan Hanna menar att överviktiga ska betala för att de belastar systemen mer.


UPPSALA. Kommunalrådet Stefan Hanna, centerpartist i Uppsala, vill att tjockisar ska betala högre skatt än normalviktiga. Det skriver han själv i sin blogg.

"Är inte det inte rimligt med tanke på att de senare utsätter det gemensamma systemet för mycket större påfrestningar?" skriver Hanna.

Stefan Hanna menar att samhället tar för stort ansvar och den enskilde individen för lite och att det möjliggör för människor att ta dåliga beslut.

"Problemet för alla andra är att vi lever i ett samhälle där vi alltid, till stora kostnader, har valt att stötta alla oavsett de individuella okloka valen",  skriver han i bloggen.

Centerpolitikern definierar inte hur den högre skatten för överviktiga ska tas ut eller var gränsen ska gå men budskapet är tydligt:

"Om du väljer en oklok linje så får du betala extra", skriver han i bloggen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"E14, Lockne. En bil har kört av vägen och hamnat på ett tågspår.", skriver polisen på sin hemsida.