Fredag 25 Jun
Stockholm

Julruschbombarens kollega har avslöjats - av Youtube

29-åringens hustru - som av sin egen mormor beskylls för att ha inspirerat julruschbombaren med radikala islamistiska idéer.
1 av 3
29-åringens hustru - som av sin egen mormor beskylls för att ha inspirerat julruschbombaren med radikala islamistiska idéer. Foto: Privat
Den 29-årige julruschbombaren.
2 av 3
Den 29-årige julruschbombaren. Foto: Privat
3 av 3

Taimour Abdulwahab hade en medhjälpare. Beviset finns på Youtube.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

INTERNET. Ett dygn efter att Taimour Abdulwahab, 29, sprängde sig till döds bland julshoppare mitt i Stockholms city la någon upp en ocensurerad version av hans inspelade meddelade till eftervärlden, uppger Aftonbladet.

Ljudfilen återfanns då på Abdulwahabs eget konto.

– Det låter intressant. Vi måste titta på det, säger Mikael Gunnarsson, på Säpos ledningscentral, till Aftonbladet.

Bara tio minuter innan han sprängde sig själv i luften i korsningen Bryggargatan/Drottninggatan i Stockholm den 11 december 2010 skickade Abdulwahab ljudfilen - på tre olika språk - till nyhetsbyrån TT, Säpo, sin familj och sin hustru.

Och två dagar senare la någon på Abdulwahabs egen youtubekanal - Mona123Timo - de ocensurerade klippen på samtliga tre språk.

Det innebär att denne person haft tillgång till ljudfilerna på egen hand. Videoklippen är också illustrerade med bilder på bland annat de 72 jungfrur som, enligt de militanta islamisternas föreställningar, väntar en martyr i paradiset.

Aktiviteten på kontot är febril. Senast under söndagen las en ny favorit upp med en intervju med en intervju med en muslimsk företrädare i brittiska Luton där Abdulwahab bodde. Några timmar senare las en makeupvideo upp. Abdulwahabs hustru äger en makeupstudio.

Dock är ljudklippen numera borta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela