Som också vill belägga konstnären Lars Vilks med munkavle.
1 av 3
Som också vill belägga konstnären Lars Vilks med munkavle. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX
Bidragsfuskare ska tvingas posera på köpcentra - i hyenadräkt.
2 av 3
Bidragsfuskare ska tvingas posera på köpcentra - i hyenadräkt. - Foto: Karen Carter/AP/Scanpix
3 av 3
- Foto: Privat

Skandalpolitikern vill klä ut bidragsfuskare till hyenor

Centerpartisten Stefan Hanna - ett av kommunalråden i Uppsala - fick nyss massiv uppmärksamhet för förslaget att införa fetmaskatt. Nu kommer nya förslag från den kontroversielle makthavaren: Hanna vill klä ut bidragsfuskare i hyenadräkt och sätta munkavle på Lars Vilks.


UPPSALA. Kommunalrådet Stefan Hanna (c) vill inte bara extrabeskatta överviktiga, som Nyheter24 skrev om i söndags.

Han tycker dessutom att flyktingar måste lära sig empati, att bidragsfuskare ska tvingas klä ut sig till hyenor och uppträda på köpcentra samt att karikatyrtecknaren Lars Vilks - som porträtterat profeten Muhammed som rondellhund - inte ska omfattas av yttrandefriheten.

Särskilt argsint är han mot dem som "stjäl från de svagaste" - bidragsfuskarna:

– Jag tycker att alla som nu fälls för att ha stulit pengar på detta sätt får betala tillbaka varje krona med hög ränta, får ett fängelsestraff och att när de släpps från sitt fängelsestraff avslutar sin skuldåterbetalning till samhället genom att stå utanför våra shoppingscenter med en hyenadräkt och en lapp där det står ”jag stal pengar från de svagaste i vårt samhälle”, skrev han skrev han i bloggen den 18 november i år.

Men också flyktingar från Balkan får sig en släng av sleven. De har nämligen, enligt Hanna, introducerat ”ett våld som tidigare aldrig funnits i vårt samhälle”. För att lösa problemet vill han avprogrammera dem eftersom ”personer som under lång tid levt med mycket våld ... behöver förstå att det inte är sättet att lösa konflikter på i vår del av världen.”

Men samtidigt ger han sig med samma liv och lust på det han uppfattar som främlingsfientliga strömningar bland etniska svenskar.

Om den kontroversielle Muhammedtecknaren skriver han att ”om Vilks inte hade skyddats bakom tal om yttrandefrihet och konst utan fått en reprimand” hade Sverige varit säkrare.

Hanna menar att Vilks rondellhund är hets mot folkgrupp och beklagar sig över att ”det svenska systemet gav inte uttryck för att det var olämpligt att göra som han gjorde. Den så kallade fria konsten ... får möjligen ett högt pris i Sverige”, skriver Stefan Hanna i bloggen.

/
/
/
/
/
/
Relaterat
Stefan Hanna ber om ursäkt
Centerpolitikern i Uppsala, som orsakat en storm efter sina uttalanden om tjockisskatt, Lars Vilks och krigsflyktingar från Balkan, ber nu om ursäkt på bloggen.
Skandalpolitikern Hanna om fetmaskatt: "Jag är felciterad"
Nu hävdar centerns kommunalråd i Uppsala att han är felciterad. Samtidigt tackar han för stödet och går till attack mot de allianspolitiker som kritiserat honom.
C-politikern vill ge tjocka högre skatt
Stefan Hanna menar att överviktiga ska betala för att de belastar systemen mer.
Stefan Hanna (c) om biologisk mångfald
VIDEO: Skandalpolitikern Stefan Hanna (c) är i blåsväder sedan han krävt en fetmaskatt för överviktiga, velat belägga Lars Vilks med munkavle och sagt att flyktingar från Balkan är våldsbenägna. Här pratar han om biologisk mångfald.
Anna Anka vill bli politiker
Hemmafrun kan tänka sig att kasta förklädet för en ny karriär.
Senaste nytt

Tomt på kontot? Så skaffar du extrapengar under krisen

Mexikansk studie: Bara så kan gängvåldet stoppas

Gängmorden och våldet kommer att fortsätta öka om inte nyrekryteringen bryts. Längre straff och hårdare tag hjälper inte. Det är slutsatsen i ett av världens våldsammaste länder. Och samma gäller för Sverige, enligt expert.

Sjöbo: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Personbil i olycka, Sjöbo.", skriver polisen på sin hemsida.

Han körde ner i skredet: "Bilen flög"

När Marko Mijatovic körde hem från sin restaurang klockan halv två natten till lördag öppnade sig plötsligt marken.

Scholz försvarar hög ränta: Hushåll klarar det

1 timme sedan
Tysklands förbundskansler Olaf Scholz försvarar Europeiska centralbankens (ECB) räntehöjningar och anser att hushåll bör klara av den historiskt höga räntenivån på 4 procent.

Byggboom banar väg för kvinnliga ingenjörer

1 timme sedan
En byggboom banar väg för kvinnliga civilingenjörer i Somalia – men yrkesvalet kantas av motstånd. De sade, hur kan en tjej slösa tid på att studera till civilingenjör? Det är ett arbete för män, säger 22-åriga Faduma Mohamed Ali, till AFP.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.