Som också vill belägga konstnären Lars Vilks med munkavle.
1 av 3
Som också vill belägga konstnären Lars Vilks med munkavle. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX
Bidragsfuskare ska tvingas posera på köpcentra - i hyenadräkt.
2 av 3
Bidragsfuskare ska tvingas posera på köpcentra - i hyenadräkt. - Foto: Karen Carter/AP/Scanpix
3 av 3
- Foto: Privat

Skandalpolitikern vill klä ut bidragsfuskare till hyenor

Centerpartisten Stefan Hanna - ett av kommunalråden i Uppsala - fick nyss massiv uppmärksamhet för förslaget att införa fetmaskatt. Nu kommer nya förslag från den kontroversielle makthavaren: Hanna vill klä ut bidragsfuskare i hyenadräkt och sätta munkavle på Lars Vilks.


UPPSALA. Kommunalrådet Stefan Hanna (c) vill inte bara extrabeskatta överviktiga, som Nyheter24 skrev om i söndags.

Han tycker dessutom att flyktingar måste lära sig empati, att bidragsfuskare ska tvingas klä ut sig till hyenor och uppträda på köpcentra samt att karikatyrtecknaren Lars Vilks - som porträtterat profeten Muhammed som rondellhund - inte ska omfattas av yttrandefriheten.

Särskilt argsint är han mot dem som "stjäl från de svagaste" - bidragsfuskarna:

– Jag tycker att alla som nu fälls för att ha stulit pengar på detta sätt får betala tillbaka varje krona med hög ränta, får ett fängelsestraff och att när de släpps från sitt fängelsestraff avslutar sin skuldåterbetalning till samhället genom att stå utanför våra shoppingscenter med en hyenadräkt och en lapp där det står ”jag stal pengar från de svagaste i vårt samhälle”, skrev han skrev han i bloggen den 18 november i år.

Men också flyktingar från Balkan får sig en släng av sleven. De har nämligen, enligt Hanna, introducerat ”ett våld som tidigare aldrig funnits i vårt samhälle”. För att lösa problemet vill han avprogrammera dem eftersom ”personer som under lång tid levt med mycket våld ... behöver förstå att det inte är sättet att lösa konflikter på i vår del av världen.”

Men samtidigt ger han sig med samma liv och lust på det han uppfattar som främlingsfientliga strömningar bland etniska svenskar.

Om den kontroversielle Muhammedtecknaren skriver han att ”om Vilks inte hade skyddats bakom tal om yttrandefrihet och konst utan fått en reprimand” hade Sverige varit säkrare.

Hanna menar att Vilks rondellhund är hets mot folkgrupp och beklagar sig över att ”det svenska systemet gav inte uttryck för att det var olämpligt att göra som han gjorde. Den så kallade fria konsten ... får möjligen ett högt pris i Sverige”, skriver Stefan Hanna i bloggen.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

1 timme sedan
Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.