Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gryningspyromanen begärs omhäktad på nytt

- 12/01/2011, 16:08 -
Han har gäckat polisen mycket länge och den här branden i två villagarage misstänktes han - men fälldes inte för - i oktober 2008.
1 av 2

Han har gäckat polisen mycket länge och den här branden i två villagarage misstänktes han - men fälldes inte för - i oktober 2008.

Johan Nilsson/Scanpix

2 av 2

Stig-Åke Jönsson / SCANPIX

Vägrar fortfarande låta sig förhöras.

YSTAD. Sedan den 2 december 2010 har den 47-årige man som går under smeknamnet Gryningspyromanen suttit häktad misstänkt för grov mordbrand.

Nu meddelar åklagare Magnus Johansson att Gryningspyromanen - som många gånger misstänkts, häktats och åtalats men aldrig fällts - ska begäras häktad på nytt.

Det är tredje gången som åklagaren begär 47-åringen omhäktad och anledningen är helt enkelt att arbetet dragit ut på tiden.

– Jag hänvisar till förundersökningen som inte kan slutföras inom utsatt tid. I övrigt vill jag inte gå in på detaljer, säger Magnus Johansson till Ystads Allehanda.

Gryningspyromanen har vid ett tillfälle medgivit omhäktning och vid nästa motsatt sig. Det är oklart hur han ställer sig den här gången.

Han har dock fortfarande inte en enda gång ställt upp på förhör.