Våldtäktsmisstänkt läkare avskedad en gång tidigare

Ofredade patient i dennes hem 2008.


ESKILSTUNA. Den läkare i Eskilstuna som på onsdagen anhölls misstänkt för att ha våldtagit en patient har tidigare fått sparken från en läkartjänst i Örebro sedan han ofredat en patient i hennes hem.

Den gången, för två år sedan, lades utredningen ner i brist på bevis men nu tas fallet upp igen i och med de nya misstankarna mot läkaren.

Läkaren misstänks för sexuella övergrepp mot patienter och övergreppen uppges ha skett på den vårdcentral där han arbetar, skriver P4 Sörmland.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA riktar sanktioner mot Irans drönarprogram

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

En statlig utredning föreslår att offentlighetsprincipen ska gälla för friskolor. Samtidigt finns ett mildare förslag om en insynsprincip.

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Snittlönelyftet blir 3,3 procent för alla lärare. Men det kan bli stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls.

S: Sätt stopp för nya friskolor

Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.