1 av 3
Gangsterkungen Mille Markovic stod värd för bland annat kungen under sin tid som svartklubbsägare i Stockholms city.
2 av 3
Gangsterkungen Mille Markovic stod värd för bland annat kungen under sin tid som svartklubbsägare i Stockholms city. - Foto: SVEN LINDWALL / XP / SCANPIX
Markovic var en av huvudkällorna bakom boken Den motvillige monarken.
3 av 3
Markovic var en av huvudkällorna bakom boken Den motvillige monarken. - Foto: Jessica Gow / Scanpix

Gangster som satte dit kungen stäms av f-kassan

Mille Markovic, 49, är källan bakom skandalboken om kung Carl XVI Gustaf. Nu stäms han av försäkringskassan.


Det här är Mille Markovic

Mille Markovic, 49, är född i Kragujevac, i det forna Jugoslavien och har varit svensk medborgare sedan 1982.

Markovic är tidigare proffsboxare och ökänd torped åt jugoslaviska maffian.

Han har dömts för bland annat misshandel, förberedelse till utpressning, skattebrott, vapenbrott, olaga hot och narkotikabrott.

Han är vän med porrkungen Carl Serung och har varit inblandad i en lång rad porrklubbar i Stockholm.

STOCKHOLM. Samtidigt som porrklubbkungen Mille Markovic bedrev konsultverksamhet åt andra porrklubbar och håvade in miljonbelopp utomlands fick han också förtidspension.

Nu stäms han av försäkringskassan.

– Jag bedriver inkassoföretag och har anställda. Så jag arbetar inte, det är självrullande, säger Markovic till Aftonbladet.

Gangstern Mille Markovic blev rikskändis i höstas som en av huvudkällorna bakom skandalboken Den motvillige monarken.

Markovic var mannen bakom den ökända nattklubben Club Power dit kungen och hans vänner under flera år ska ha festat med sina kaffeflickor.

Nu är han i rampljuset igen. Den här gången för att han blåst skattebetalarna på pengar. Försäkringskassan stämmer Markovic på 325 719 kronor för att han sedan 2002 har varit förtidspensionär - men ändå jobbat.

– Det var på grund av att det var så mycket krångel och problem med undre världen och polisen. Och att jag hade svårt att sova på nätterna, säger han till Aftonbladet.

När han 2008 dömdes till 2,5 års fängelse för bland annat grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott fick försäkringskassan upp ögonen för Mille.

Av förundersökningen framgick att Mille fungerat som konsult åt två välkända porrklubbar i Stockholm mot en ersättning av tio procent av omsättningen. Det innebär, enligt f-kassan, att han ska ha tjänat drygt sex miljoner kronor.

Han har också jobbat utomlands och enligt vad han själv sagt under polisens telefonavlyssningar tjänat 40 miljoner kronor under de åren.

– Vi bedömer den arbetsförmåga som konstaterats i domen. Vi har ingen inblick i vad han har tjänat. Men vi vet att han har agerat och att han erkänt detta och sedan blivit dömd för det, säger OIa Reihammar, jurist på försäkringskassan, till Aftonbladet.

Mille håller inte med och menar att han inte alls varit arbetsför under de aktuella åren.

På frågan om han tycker att det är rimligt att han ska ha förtidspension samtidigt som han sagt sig dra in 40 miljoner svarar han:

– Ja, det är i och för sig fel. Det kan jag hålla med om. Men eftersom min läkare tyckte att jag mådde dåligt ansåg han att jag skulle ha det.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.