Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gangster som satte dit kungen stäms av f-kassan

- 28/01/2011, 08:59 -
1 av 3

Gangsterkungen Mille Markovic stod värd för bland annat kungen under sin tid som svartklubbsägare i Stockholms city.
2 av 3

Gangsterkungen Mille Markovic stod värd för bland annat kungen under sin tid som svartklubbsägare i Stockholms city.

SVEN LINDWALL / XP / SCANPIX

Markovic var en av huvudkällorna bakom boken Den motvillige monarken.
3 av 3

Markovic var en av huvudkällorna bakom boken Den motvillige monarken.

Jessica Gow / Scanpix

Mille Markovic, 49, är källan bakom skandalboken om kung Carl XVI Gustaf. Nu stäms han av försäkringskassan.

STOCKHOLM. Samtidigt som porrklubbkungen Mille Markovic bedrev konsultverksamhet åt andra porrklubbar och håvade in miljonbelopp utomlands fick han också förtidspension.

Nu stäms han av försäkringskassan.

– Jag bedriver inkassoföretag och har anställda. Så jag arbetar inte, det är självrullande, säger Markovic till Aftonbladet.

Gangstern Mille Markovic blev rikskändis i höstas som en av huvudkällorna bakom skandalboken Den motvillige monarken.

Markovic var mannen bakom den ökända nattklubben Club Power dit kungen och hans vänner under flera år ska ha festat med sina kaffeflickor.

Nu är han i rampljuset igen. Den här gången för att han blåst skattebetalarna på pengar. Försäkringskassan stämmer Markovic på 325 719 kronor för att han sedan 2002 har varit förtidspensionär - men ändå jobbat.

– Det var på grund av att det var så mycket krångel och problem med undre världen och polisen. Och att jag hade svårt att sova på nätterna, säger han till Aftonbladet.

När han 2008 dömdes till 2,5 års fängelse för bland annat grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott fick försäkringskassan upp ögonen för Mille.

Av förundersökningen framgick att Mille fungerat som konsult åt två välkända porrklubbar i Stockholm mot en ersättning av tio procent av omsättningen. Det innebär, enligt f-kassan, att han ska ha tjänat drygt sex miljoner kronor.

Han har också jobbat utomlands och enligt vad han själv sagt under polisens telefonavlyssningar tjänat 40 miljoner kronor under de åren.

– Vi bedömer den arbetsförmåga som konstaterats i domen. Vi har ingen inblick i vad han har tjänat. Men vi vet att han har agerat och att han erkänt detta och sedan blivit dömd för det, säger OIa Reihammar, jurist på försäkringskassan, till Aftonbladet.

Mille håller inte med och menar att han inte alls varit arbetsför under de aktuella åren.

På frågan om han tycker att det är rimligt att han ska ha förtidspension samtidigt som han sagt sig dra in 40 miljoner svarar han:

– Ja, det är i och för sig fel. Det kan jag hålla med om. Men eftersom min läkare tyckte att jag mådde dåligt ansåg han att jag skulle ha det.