Fredag 27 Maj
Stockholm

Bulgarien nytt spår i julruschbombningen

Den 29-årige julruschbombaren, Taimour Abdulwahab.
1 av 2
Den 29-årige julruschbombaren, Taimour Abdulwahab. Foto: Privat
Vare sig Säpo eller regeringskansliet vill kommentera uppgifterna i det bulgariska brevet.
2 av 2
Vare sig Säpo eller regeringskansliet vill kommentera uppgifterna i det bulgariska brevet. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Ett nytt spår från bulgariska regeringen het ledtråd i utredningen om självmordsattentatet i Stockholms city innan jul.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Bulgariens premiärminister, Boyko Borisov, har skickat ett topphemligt brev till statsminister Fredrik Reinfeldt.

Brevet kan, enligt tidningen Metro, vara en avgörande ledtråd i utredningen kring självmordsbombaren Taimour Abdulwahab, som den 11 december förra året sprängde sig till döds bland julshoppare i Stockholms innerstad.

Bulgariska ambassaden bekräftar att man överlämnat brevet till den svenska regeringen.

– Det stämmer. Vi lämnade över det till den svenske statsministern, säger Tatjana Petrova på ambassaden i Stockholm, till Metro.

På regeringskansliet tog man emot brevet den 27 januari och har diariefört det med beteckningen "Brev om bombattentatet".

Metro har försökt ta del av brevet, men på regeringskansliet har man hemligstämplat innehållet. Upplysningarna bedöms vara värdefulla och skulle kunna skada Sverige om de kom ut.

– Jag kan av hänsyn till den pågående utredningen inte säga något, säger Maria Martinsson, presstalesperson på Säpo, till Metro.

Kommentera
Kopiera länk
Dela