Saknat vintern? Nu är snökaoset här på nytt

- 11/02/2011, 08:59 -
Snöoväder

Råder snökaos i Sverige

Johan Nilsson / SCANPIX

Det råder kaos i trafiken över stora delar av landet. Särskilt Stockholm och Västernorrland samt Gävleborg är hårt drabbade.

Tågen står stilla på spårområdena, flygen står otåligt och taxar. I Stockholm är både bussar och pendeltåg utslagna. SMHI tycker att du ska stanna hemma om du har egen bil.

Det är dags för snökaos igen.

Trafikverket varnade på fredagsmorgonen för begränsad framkomlighet i södra delarna av Västernorrlands län, i Dalarna, södra Jämtlands län och längs Gävleborgskusten.

Det snöar kraftigt i stora delar av landet och i kombination med hårda vindar och drivbildning är  läget mycket besvärligt på mindre vägarna.

I tunnelbanan står gröna linjen mellan Globen och Hagsätra still, men där är orsaken ett kabelbrott.

Om du ska flyga från Stockholmsområdet bör du härda dig. Stora förseningar råder. På Arlanda är bara en landningsbana i funktion i väntan på att personal ska hinna röja undan snö. Man får räkna med förseningar på uppemot två timmar.

På Bromma flygplats är det något bättre - där får du vänta på sin höjd en halvtimme.

Inte heller tågen går som de ska. Pendeltågen är utslagna nästan överallt i Stockholmsområdet, liksom tunnelbanans gröna linje söderut.

Trafikverket varnar också för stora störningar i tågtrafiken mellan Gävle och Sundsvall på grund av snöstorm. Alla lokaltåg uppges för närvarande vara inställda.