Snöoväder
Råder snökaos i Sverige - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Saknat vintern? Nu är snökaoset här på nytt

Det råder kaos i trafiken över stora delar av landet. Särskilt Stockholm och Västernorrland samt Gävleborg är hårt drabbade.


Här kollar du in trafikkaoset

Kolla av Trafikverkets hemsida för detaljer om alla störningar just nu.

Tågen står stilla på spårområdena, flygen står otåligt och taxar. I Stockholm är både bussar och pendeltåg utslagna. SMHI tycker att du ska stanna hemma om du har egen bil.

Det är dags för snökaos igen.

Trafikverket varnade på fredagsmorgonen för begränsad framkomlighet i södra delarna av Västernorrlands län, i Dalarna, södra Jämtlands län och längs Gävleborgskusten.

Det snöar kraftigt i stora delar av landet och i kombination med hårda vindar och drivbildning är  läget mycket besvärligt på mindre vägarna.

I tunnelbanan står gröna linjen mellan Globen och Hagsätra still, men där är orsaken ett kabelbrott.

Om du ska flyga från Stockholmsområdet bör du härda dig. Stora förseningar råder. På Arlanda är bara en landningsbana i funktion i väntan på att personal ska hinna röja undan snö. Man får räkna med förseningar på uppemot två timmar.

På Bromma flygplats är det något bättre - där får du vänta på sin höjd en halvtimme.

Inte heller tågen går som de ska. Pendeltågen är utslagna nästan överallt i Stockholmsområdet, liksom tunnelbanans gröna linje söderut.

Trafikverket varnar också för stora störningar i tågtrafiken mellan Gävle och Sundsvall på grund av snöstorm. Alla lokaltåg uppges för närvarande vara inställda.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

Polisen i Karlstad rapporterar om brand

"Det brinner i ett flerfamiljshus i Skåre", skriver polisen på sin hemsida.

Trump startar strömningstjänst

Ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern Trump Media & Technology Group ska lansera en strömningstjänst – samtidigt som bolaget fortsätter att rasa på USA-börsen.

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.