Elin Krantz, 27, mördades efter den grova våldtäkten.
Elin Krantz, 27, mördades efter den grova våldtäkten. - Foto: Privat

Nu åtalas han för att ha mördat och våldtagit Elin

23-åringen förnekar allt.


GÖTEBORG. Det var i september förra året som Elin Krantz, 27 år, mördades och våldtogs efter att hon klivit av spårvagnen på Hisingen i Göteborg.

På fredagen lämnas förundersökningen, 800 sidor lång, in till tingsrätten och åtal väcks mot den 23-åring som sitter häktad misstänkt för grov våldtäkt och mord.

23-åringen förnekar dock helt att han har något med brotten att göra.

Men kammaråklagare Stina Lundqvist är optimistisk.

- Bevisläget är gott, dels finns det teknisk bevisning men sedan menar jag att domstolen kommer att inse att den misstänktes berättelse är helt orimlig, den hänger helt enkelt inte ihop, säger hon till GT.

Den misstänkte 23 tros ha förföljt Elin från spårvagnen, attackerat henne med mycket grovt våld och sedan våldtagit henne innan han strypte henne till döds. Både blod och sekret binder honom till brottsplatsen. Men 23-åringens advokat Claes Östlund anser trots det att det inte finns några starka bevis mot hans klient.

- Jag anser bevisningen ganska tunn och när domstolen fått ta del av min klients berättelse kommer de att förstå sammanhangen, säger han till GT.

Rättegången inleds den 22 mars.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.

Tusentals bilar återkallas – fel på gaspedalen

Tesla återkallar 3 878 fordon av modellen cybertruck, deras eldrivna så kallade pickup.

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

1 timme sedan
Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.