- Foto: Linda Forsell / SCANPIX

Kd pressar Kristersson om sjukreglerna

Otåliga kristdemokrater lanserar egna förslag.


I väntan på nye socialförsäkringsministern Ulf Kristerssons (m) utlovade förbättringar av sjukförsäkringen blir kristdemokraterna, som sedan valrörelsen ofta argumenterat för att sjukreglerna ska förbättras, allt mer frustrerade.

Nu förekommer de Kristerssons uteblivna förändringar och lanserar fem egna förslag på förbättringar.

– Sjukförsäkringen fungerar i huvudsak bra, men det finns människor som faller mellan stolarna. Vi måste rätta till de brister som gör att alla inte får den ekonomiska trygghet som försäkringen ska ge. Vi måste ha en sjukförsäkring som går att lita på, säger kd:s Emma Henriksson och Lars Gustafsson i ett pressmeddelande.

Bland annat vill kd nu vidga undantagen i rehabiliteringskedjan, se till att redan sjukskrivna inte helt blir utan ersättning, ha kraftfullare insatser via Arbetsförmedlingen, mindre stränga beviskrav när arbetsförmågan bedöms och ett bättre samarbete mellan olika myndigheter.

Om pressen på Kristersson ger resultat återstår att se.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.