Slaktmaskmannen fälls för massmordsplaner

- 29/03/2011, 08:24 -
Mannen rånade och hotade folk med sin slaktmask.

Mannen rånade och hotade folk med sin slaktmask.

Hade tänkt gömma sig i vildmarken efter attackerna.

LINKÖPING. Den 26-åring som åtalats för att han planerat mörda minst 17 personer fälldes på måndagen i Linköpings tingsrätt. Mannen ska dock genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning innan någon påföljd fastställs.

26-åringen, som kommit att kallas slaktmaskmannen på grund av det vapen han använt sig av vid ett antal rån, ska sitta häktad i väntan på att det fattas beslut om huruvida han ska sitta i fängelse eller få vård.

Det var när polisen gjorde husrannsakan hos 26-åringen efter att denne gripits med vapen på sig efter att ha snattat som en dödslista och planer för att kidnappa och mörda 17 olika personer hittades. Samtliga är sjukvårds- och myndighetspersoner som mannen varit i kontakt med.

Mannen säger sig dock inte haft namnlistan som en dödslista.

- Jag har försökt att få information om sjukdomar. Det är möjligt att det finns namn som jag skulle kontakta för att få information. Jag kan bara säga att det inte stämmer att jag skulle mörda eller röva bort de här personerna, har mannen sagt i förhör, enligt Corren.

I mannens bostad hittades också ett antal föremål som tyder på att han hade planerat att hålla sig gömd i vildmarken en tid efter brotten. Något han själv förklarar med att han eventuellt skulle på en campingtur.