- Foto: Anders Andersson / SCANPIX

Bandidosboss får inte fotboja

En av Sveriges mest inflytelserika ledare för det kriminella mc-gänget Bandidos ville ha fotboja i stället för fängelse. Men det avslår nu kammarrätten.


GÖTEBORG. Tillhör man ett etablerat mc-gäng med brott på agendan kommer man inte på fråga för så kallad intensivövervakning med elektronisk fotboja när man ska avtjäna straff.

Det slår kammarrätten fast och bekräftar därmed en tidigare prejudicerande dom.

För Eddy Paver, 39, en av landets mest notoriska mc-brottslingar innebär det att han får skaka galler i två månader, uppger Göteborgs-Posten. I maj 2009 dömdes Paver för vårdslöshet i trafik, olovlig körning samt narkotika- och dopningsbrott.

Paver hade velat få sitt straff omvandlat till två månader i fotboja. Men nu får han alltså nobben på grund av omständigheter "relaterade till gärningsmannens person”. Det gäller för alla medlemmar i gäng som rikspolisen klassar som grov organiserad brottslighet.

Paver menade i sin överklagan att han borde bedömas individuellt och inte bestraffas kollektivt rapporterar GP.

Bandidosbossen - som i många år tillhört det internationella mc-gängets toppskikt och återfinns på polisens så kallade Alcatrazlista över landets farligaste brottslingar - menar att hans familjesituation, det sociala nätverket i övrigt och frånvaron av missbruksproblematik borde tala till hans fördel.

Men kammarrätten ogillade det resonemanget.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.