Bandidosboss får inte fotboja

- 31/03/2011, 11:01 -

Anders Andersson / SCANPIX

En av Sveriges mest inflytelserika ledare för det kriminella mc-gänget Bandidos ville ha fotboja i stället för fängelse. Men det avslår nu kammarrätten.

GÖTEBORG. Tillhör man ett etablerat mc-gäng med brott på agendan kommer man inte på fråga för så kallad intensivövervakning med elektronisk fotboja när man ska avtjäna straff.

Det slår kammarrätten fast och bekräftar därmed en tidigare prejudicerande dom.

För Eddy Paver, 39, en av landets mest notoriska mc-brottslingar innebär det att han får skaka galler i två månader, uppger Göteborgs-Posten. I maj 2009 dömdes Paver för vårdslöshet i trafik, olovlig körning samt narkotika- och dopningsbrott.

Paver hade velat få sitt straff omvandlat till två månader i fotboja. Men nu får han alltså nobben på grund av omständigheter "relaterade till gärningsmannens person”. Det gäller för alla medlemmar i gäng som rikspolisen klassar som grov organiserad brottslighet.

Paver menade i sin överklagan att han borde bedömas individuellt och inte bestraffas kollektivt rapporterar GP.

Bandidosbossen - som i många år tillhört det internationella mc-gängets toppskikt och återfinns på polisens så kallade Alcatrazlista över landets farligaste brottslingar - menar att hans familjesituation, det sociala nätverket i övrigt och frånvaron av missbruksproblematik borde tala till hans fördel.

Men kammarrätten ogillade det resonemanget.