Tågförseningar
Förseningar i tågtrafiken - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Nu kan tågkaoset fortsätta

Oklart om fredagen blir smärtfri eller panikartad.


STOCKHOLM. Efter torsdagens storm- och på vissa håll orkanvindar, med totalstopp i tågtrafiken som följd, har Trafikverket nu röjt bort de hinder som gjorde det omöjligt att köra norrut från Stockholm. Enligt SJ ska dagens eventuell störningar därför vara små.

Men samtidigt kommer SMHI med rapporter om ett nytt oväder som är på väg att svepa in över Sverige. För Skåne utfärdas en klass 2-varning, vilket innebär just fara för allmänheten och stora risker för att samhällsfunktioner som tågtrafik påverkas, och för Småland, Halland, Upplandskusten, Blekinge, Roslagskusten och fjällen i Dalarna och Jämtland utfärdas klass 1-varning.

– Det lågtryck som skapade torsdagens blåsiga väder har dragit bort under natten, men ett nytt kommer in över Skåne under dagen, säger Anna Hjelmstedt, meteorolog på SMHI, till Aftonbladet.

På fredagsmorgonen är samtliga sex spår från Stockholm åter igång men redan har tre tåg mellan Stockholm och Uppsala ställts in.

SJ
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

Explosion i Trelleborg

Någon form av explosion har skett vid en lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg, vilket Sydsvenskan var först att rapportera om.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

1 timme sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

1 timme sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

2 timmar sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

igår 23:12
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.