Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kan tågkaoset fortsätta

- 08/04/2011, 07:53 -
Tågförseningar

Förseningar i tågtrafiken

Johan Nilsson / SCANPIX

Oklart om fredagen blir smärtfri eller panikartad.

STOCKHOLM. Efter torsdagens storm- och på vissa håll orkanvindar, med totalstopp i tågtrafiken som följd, har Trafikverket nu röjt bort de hinder som gjorde det omöjligt att köra norrut från Stockholm. Enligt SJ ska dagens eventuell störningar därför vara små.

Men samtidigt kommer SMHI med rapporter om ett nytt oväder som är på väg att svepa in över Sverige. För Skåne utfärdas en klass 2-varning, vilket innebär just fara för allmänheten och stora risker för att samhällsfunktioner som tågtrafik påverkas, och för Småland, Halland, Upplandskusten, Blekinge, Roslagskusten och fjällen i Dalarna och Jämtland utfärdas klass 1-varning.

– Det lågtryck som skapade torsdagens blåsiga väder har dragit bort under natten, men ett nytt kommer in över Skåne under dagen, säger Anna Hjelmstedt, meteorolog på SMHI, till Aftonbladet.

På fredagsmorgonen är samtliga sex spår från Stockholm åter igång men redan har tre tåg mellan Stockholm och Uppsala ställts in.